Logg Blogg
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Kapten man nytt recept

Rårakor med entrecote och ostsås Rårakor med strimlad entrecote och ostsås är bara en av många toppingar till en frasig råraka. Snabbt, enkelt och mättande som passar vilken solig sportlovsdag som helst. Råraka nummer två toppar jag med krämig laxröra, kapris och rödlök. Lika gott som det låter. Eller kanske till och med ännu godare. MÅLTID Main Course KÖK Nordic cuisine PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Spackelspadar Stekspade Knivar Rivjärn Skålar Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER Rårakor 1,2 kg fast potatis Salt & svartpeppar Rapsolja att steka i Lax & creme fraiche 200 gram varmrökt lax 2 dl creme fraiche 2 tsk torkad dill salt & svartpeppar

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Tjädergryta och riptartar Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️ Ett av mina mest spektakulära och minnesvärda stunder vid stekhällen var en kulen höstdag utanför Skellefteå. Där träffade jag jägaren Roger som mycket generöst delade med sig av både tjäder men även några fina ripor. Häng med i veckans avsnitt där vi lagar både riptartar på knäckebröd och tjädergryta på stekhäll. Självklart sköljde vi ner delikatesserna med ett fatlagrat blåbärsvin från Västerbotten. MÅLTID Main Course KÖK Lappland, Nordic cuisine PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER Tartar av ripa 4 bröst av ripa 1 msk olivolja 2 msk kapris

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Värmlandsk risotto med ryggbiff på älgkalv I vår programserie “HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER” har vi nu kört rally genom de djupaste Värmlandsskogarna och slutligen hamnat utanför en faluröd lada mitt ute i vildmarken inte långt från den norska gränsen. I veckans avsnitt bjuder David från Köla oss på en helt makalös risotto som lagades med mycket kärlek och vin. Till risotton stekte han på den möraste biffen av älgkalv och oj, oj, oj vilket kött. MÅLTID Huvudrätt KÖK Swedish PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Knivar Skärbräda INGREDIENSER Risotto 2-3 schalottenlökar 1 färsk chili (Spansk peppar) 3 klyftor vitlök 200 gram skogschampinjoner 1 knippe grön sparris

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Sloppy Joe Sandwich Det här måste vara en av de mest svårätna maträtterna någonsin men samtidigt den godaste “smörgåsen” jag ätit. Denna pubklassiker har satt både Sloppy Joe´s bar och Key West på kartan. Häng med i videon så visar jag hur du lagar den steg för steg. Den rivna cheddarosten och friterade löken var jag bara tvungen att strö över i slutet men det ingår inte i originalreceptet. Receptet hittar du på min hemsida.Njut av helgen alla stekhällslovers ❤️⚓️😊 FÖRBEREDELSER 15 minuter TILLAGNINGSTID 30 minuter MÅLTID Huvudrätt KÖK Amerikanskt, American PORTIONER4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Vin- eller

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Friterad snapper med pico de gallo Friterad hel snapper eller liknande är nog semesterrätten no. 1 worldwide när vi kommer till fisk. I all sin enkelhet så är det bara att ta ut inälvor, fjälla, snitta tvärsöver, krydda och fritera. Servera tillsammans med en het mexikansk pico de gallo, pressad lime och måltiden är komplett. FÖRBEREDELSER 30 minuter TILLAGNINGSTID 30 minuter MÅLTID Fisk KÖK Mexican PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Spackelspadar Stekspade Skärbräda Kniv Bunke Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 4 hela fiskar typ snapper. Urtagna och fjällade lökpulver salt svartpeppar frityrolja Pico de gallo 4 stora tomater 1 stor lök (gul, silver eller röd) 1 jalapeno 1-3 habanero

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Julmat på stekhäll

Julmat på stekhäll – No. 93 Välkomna till ett fullspäckat avsnitt med julmat på stekhäll. Jag har försökt att hålla mig borta från julmat i mina filmer MEN jag måste bara ta er med när jag lagar det småvarma till julbordet. Kamera kvinnan säger att i år så ska vi skala ner julbordet till endast 12 rätter och jag kan säga att jag krigat hårt för mina 5 varma rätter som är med i filmen. Så fram med stekhällen och laga julmat alla stekhällslovers ❤️🎅☃️ ★ Köttbullar med Angostura och nejlika ★ Glöggläjsade och whiskyflamberade revben ★ Eleganta prinskorvar ★

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat Julbordspremiär

Skepp ohoj alla stekhällslovers Julbordspremiär med vår fantastiska historieberättare och underbara personlighet Edward Blom. Tillsammans ute på Skeppsholmen lagar och äter vi oss igenom sju klassiska tallrikar på julbordet. Edward tar oss med tillbaka i tiden och delar med sig av sina otroliga historiekunskaper om vårt klassiska julbord varvat med mycket skål, glädje och sång. Njut av helgen mina vänner * Tre sorters sill på smörstekt gourmetpotatis * Julskinka med dopp i grytan * Janssons frestelse * Friterade grisfötter * Angosturakryddade köttbullar * Mackmyra flamberade revben * Kaffe och äkta tysk Stollen Till julbordet dricker vi genomgående bästa julölen från

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Sjömansbiff på stekhäll I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig krog klassiker av rang, nämligen Sjömansbiff med rödbetor och saltgurka. Jag vet inte om man kan kalla det för köttgryta men det skall i alla fall koka ihop en bra stund tillsammans med stora mängder porter och kalvfond. 🤫 Nu kör vi. FÖRBEREDELSER 30 minuter TILLAGNINGSTID 1 t MÅLTID Huvudrätt KÖK Swedish PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Grillock Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 600 gram nöt innanlår 12 potatisar 4 gula lökar 5 dl porter 3 dl kalvfond 15 kryddpepparkorn 4 lagerblad svartpeppar salt rapsolja (att steka i) 4 msk vetemjöl (att reda av med) Tillbehör Inlagda rödbetor Inlagd

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat

Isterband med dillstuvad potatis I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig Smålandsklassiker som letat sig ut över länsgränsen till resten av vårt avlånga land. Det blir gammaldags isterband från Moheda som jag serverar med dillstuvad potatis samt kapris och rödbetor. I avsnittet bjuder jag även på klipp från Chark SM i Göteborg som jag blev inbjuden till i förra veckan. Jag träffar förutom tillverkaren av Sveriges bästa isterband 2018 även två andra vinnare från Vindelns rökeri och Nacka köttprodukter. Tillsammans lagade vi rejäl husmanskost nere vid kajkanten ute på Eriksberg i Göteborg och njöt i höstvädret. Lev gott alla

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat

Skepp ohoj alla stekhällslovers Äntligen dags för en klassisk råbiff på Kaptenens vis. Serverat med tändstickspommes, friterad kapris och syrad silverlök. Det här är verkligen en av mina favoriträtter. Tveklöst. Njut av helgen mina vänner

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Helstekt Entrecôte med tryffelbearnaisesås på brynt smör Tänk dig en helstekt entrecôte från en riktigt glad kossa serverat med en handslagen bearnaise på brynt smör och riven tryffel i. Njut tillsammans med lite råstekta rotfrukter och ett (eller två) glas vin från italienska Tommasi. För mig är det riktigt fin festmat som man med hyfsad lätthet lagar hemma om nu inte såsen spricker vill säga. Skulle det nu hända så räddar du enkelt upp den vilket jag visar i videon. Äter du motsvarande maträtt på krogen kostar det med lätthet 500.- inkl ett glas vin. Lagar du det hemma i

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Fläskpannkaka på stekhäll Äntligen dags för pannkakor på stekhäll. Är det något som passar alldeles utmärkt att laga på stekhäll så är det just pannkakor. Snabbt, enkelt och perfekt stekt är det som gäller. Sen att det blir barnsligt gott och passar alla barn mellan 1-100 år är bara en bonus. Nu kör vi! MÅLTID Mellanrätt KÖK Swedish PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Kniv Skärbräda Visp Bunke INGREDIENSER 6 dl mjölk 3 dl vetemjöl 3 ägg 0,5 tsk salt fett från det stekta fläsket 300 gram rimmat sidfläsk el. rökt fläsk Tillbehör vispad grädde rårörda lingon Video  

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat

Pitepalt på stekhäll Till veckans avsnitt bjöd jag in “Vilda Kocken” från de djupaste skogarna i Norrland för att lotsa mig igenom nationalrätten Pitepalt. En maträtt som jag tidigare bara hört talas om men först nu bygger in i min kunskapsbank. Visst har vi under århundraden blandat potatis med mjöl till både kroppkakor och gnocchi men i Norrland så snackar vi palt. Och vilken palt det blev. Nu lagade vi kanske inte direkt från gammelmormors recept för här pratar vi med inslag av både Jack Daniels och HB…. FÖRBEREDELSER15 minuter TILLAGNINGSTID1 t MÅLTIDHuvudrätt KÖKSwedish PORTIONER4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Kastrull Bunke Spackelspadar

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat

Efter en hård dag vid stekhällen fick jag hela 10 minuter med artisten Dan Hylander och gitarristen Janne Bark innan de skulle kliva upp på scen. Som ni förstår så är ju långkok inget att tänka på så vad passar då inte bättre än att baka en pizza i hällen. Men hallå, kan man verkligen laga pizza på stekhäll?? Inledningsvis så var gästerna mycket skeptiska men vad tyckte de om slutresultatet? Spänn fast säkerhetsbältet i Ferrarin för nu går det undan. Forza Italia

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

KRÄFTSKIVA & SURSTRÖMMINGSSKIVA 2.0

KRÄFTSKIVA & SURSTRÖMMINGSSKIVA 2.0 Efter ett riktigt skönt vett- & etikettavsnitt förra veckan så var jag bara tvungen att bjuda in mina hamburgerälskande vänner till en uppdaterad kräft- och surströmmingsskiva. Vi mjukade upp smaklökarna med en 100% Västkustburgare “Extra Allt” och avslutade med en minst lika episk surströmmingsburgare – fast tvärtom. För att vara lite modern så blev det en tvättäkta håll-käften-burgare för så tyst det blev på Skeppsholmen har det aldrig varit. Ingen av oss var speciellt kaxig efter några tuggor om man säger så… @SampeV2 Recept hittar du på min hemsida: https://kaptenmat.se/vastkustburgare-surstrommingsburgare/ Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2 % hittar

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat lagar Schnitzel Cordon Bleu

Skepp ohoj alla stekhällslovers En knaperstekt och saftig schnitzel Cordon Bleu är en gammal härlig restaurangklassiker som verkligen passar utmärkt att laga på stekhällen hemma i trädgården. Grunden är kalvschnitzel men det går lika bra med fläskschnitzel eller kycklingfilé. Fyll det utbankade köttet med Dijonsenap, rökt skinka och en lagrad ost. Panera sedan i vetemjöl, vispat ägg och slutligen panko så får du en perfekt krispighet. Stek i oförskämt mycket olja och smör tills det blir knaprigt och gyllenbrunt. Servera med smörslungad färskpotatis och haricotsverts samt en citronskiva. Buon appetito ⚓️🧑‍✈️❤️   Då börjar vi. FÖRBEREDELSER15 minuter TILLAGNINGSTID30 minuter MÅLTIDHuvudrätt KÖKFrench PORTIONER4 pers

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat Oxfilé Provencale

I veckans avsnitt bjuder jag på den gamla svenska klassikern som dansat runt på finkrogarna i decennier. Dock rekommenderar jag att du lagar och äter den hemma tillsammans med goda vänner. För bara njutningen att stå med näsan över stekhällen och känna dofterna av den stekta oxfilén och vitlökssmör tillsammans med ett bättre rödvin i glaset är oslagbar. Tro nu inte att detta är en extremt dyr rätt bara för att den är klassad som lyxrätt. Nej, faktum är att den kostar mindre än den där sunkiga hämtpizzan från syltan runt hörnet. Precis som nästan alla andra rätter jag lagar

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Morots- och halloumibiffar med tzatziki

FÖRBEREDELSER15 minuter TILLAGNINGSTID30 minuter MÅLTIDHuvudrätt KÖKSwedish PORTIONER4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Spackelspadar Stekspade Skärbräda Kniv Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 1x2x3x 600 gram rimmat fläsk Morots- och halloumibiffar 2-3 morötter (200-250 gram) 1 halloumiost (200-250 gram) 2 ägg 0,75 dl ströbröd 3 krm paprikapulver 2 krm chiliflakes salt & svartpeppar Tzatziki med mynta 2 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 3 klyftor vitlök 10 myntablad salt & svartpeppar VIDEO  

Läs mer och kommentera »
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?