Logg Blogg
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Kapten Mat

Äntligen blir det risotto på stekhäll och vad passar då inte bättre än att fylla den med smörstekta kantareller och knaperstekt pancetta av bästa sort. Att laga en risotto är egentligen varken svårt eller komplicerat men det kräver sin passning och engagemang. När man når målet med den där perfekta krämigheten i kombination med en vältajmad “al dente” samtidigt som Valpolicella fylls upp i glasen är det som tiden bara stannar upp för ett ögonblick. Det är magi på riktigt hög nivå utan att vara minsta pretto. Bara matlagning på riktigt! 🇮🇹⚓️🧑‍✈️ FÖRBEREDELSER15 minuter TILLAGNINGSTID30 minuter Kökredskap https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/ Spackelspadar Kniv Skärbräda Vin-

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Marinerad långa på kinesiskt vis

Som första gäst hemma vid stekhällen välkomnar jag den oerhört duktiga fiskkocken och fiskhandlaren Charlotta Sturgnekt som även är känd för sin utmärkta prestation i ”Sveriges mästerkock” där hon knep en tredjeplats för några år sedan. Jag gav Lotta helt fria händer att ta fram en fiskrätt som skall passa att laga utomhus på stekhäll. Med de förutsättningarna bjuder hon på en helt oväntad rätt som verkligen får smaklökarna att dansa loss och som är mycket enkel att laga och dessutom mättande. Nu kastar vi loss alla stekhällslovers ⚓️🧑‍✈️❤️ Kökredskap https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/ Spackelspadar Skärbräda Kniv Ingredienser 500 gram Valfri fisk lax/långa/marulk/

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

T-bone steak och bakad potatis med smält racletteost

Denna klassiska och mytomspunna styckdetalj där du får med både filén och biffen på varsin sida benet. Efter att ha gått som katt kring het gröt i sex veckor kring mörningsskåpet hos min kötthandlare, så var det äntligen dags att de fick sätta sågen i t-bone steaken. Det blev en väl tilltagen bit på 1,4 kilo som passar perfekt till en mindre bjudning. Till detta serverar jag en bortglömd klassiker som man med fördel lagar hemma i ugnen och slutför på stekhällen nämligen bakad potatis. På potatisen skrapar jag sedan över smält racletteost och smör. Till detta serverar du en

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat / Tortillas på stekhäll

Att baka tortillabröd på stekhäll är både lätt och osannolikt gott trots att jag inte på något sätt är en bagare. I veckans video toppar jag tortillabröden med helstekt lammytterfilé, tomatsalsa och en citronyoghurt. Det här en maträtt som du verkligen kan imponera på dina gäster med och som de kommer att minnas för evigt. Servera bolagets bästa shirazvin under hundralappen och middagen blir komplett. Det australiensiska shirazvinet hittar du här: Systembolaget Då börjar vi. KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Spackelspadar Stekspade Skärbräda Kniv Bunke Kavel Måttsats INGREDIENSER 1 Lammytterfilé Vitlök Rosmarin Rapsolja Smör Salt Svartpeppar Tortillabröd 7 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 2½ dl vatten ½ dl olivolja Tomatsalsa

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat

Skepp ohoj alla stekhällslovers, En fräsch sommaromelett med salsiccia, ost och frästa grönsaker är både gott och mättande i sommarvärmen. Nu är ju inte stekhällsmatlagning speciellt komplicerat och omelett är absolut inget undantag. Det svåraste är att vända runt den så att den ser trevlig ut på tallriken men övning ger färdighet. Servera tillsammans med en kall öl och njut av sommaren mina vänner ÖLTIPS: Celebrator – Doppelbock https://www.systembolaget.se/…/ayinger-celebrator-158903/ Prima Stekhällslager https://www.systembolaget.se/…/ol/oceanbryggeriet-3779203/ RECEPT: https://kaptenmat.se/omelett-med-salsiccia/

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten Mat

Skepp ohoj alla stekhällslovers, Efter fisk och skaldjur i de senaste avsnitten blev jag så otroligt sugen på en riktigt bra köttbit. Vad passar då inte bättre än att lägga ett par hängmörade Club steaks på stekhällen serverat med smashed färskpotatis toppat med riven Västerbottensost. Till det slog jag ihop en bearnaisesås med lite hetta. Alltså den här maten tillsammans med ett glas rödvin är som magi vilken sommardag som helst. Garanterat! Buon appetito 🧑‍✈️❤️😊⚓️ Recept hittar du här: https://kaptenmat.se/club-steak-med-smashed-potatoes-och…/ Det röda vinet från Ramos hittar du här: https://grapevine.se/dryck/ramos-reserva-75cl/ 0:35 / 19:23  

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kräft och surströmmingsskiva med Edward Blom

Jag bjöd in Edward Blom till kanalen för en kräft- och surströmmingsskiva på ett soldränkt Skeppsholmen i vår fantastiska huvudstad. Som landets mest pålästa inom vett & etikett, mathistoria och traditioner delar Edward generöst med sig av sina djupa kunskaper och lär oss vanliga dödliga absolut allt vi behöver veta för att lyckas med dessa så typiskt svenska augustifester. Häng med i detta nästan timmeslånga avsnitt vare sig du är en blivande värd för kalaset eller som lycklig gäst. @edward_blom Recept och checklistor för Kaptenens kräft- och surströmmingsskiva: https://kaptenmat.se/kraft-och-surstrommingsskiva-med…/ Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2 % hittar du på Systembolagen i Göteborg

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Wallenbergare på hjortfärs

Efter en frysrensning hittade jag ett paket med hjortfärs och vad passar då inte bättre än att laga finfina Wallenbergare. En gammal restaurangklassiker som enligt original görs på kalvfärs men fungerar egentligen med vilken färs som helst bara du blandar i vispgrädde och äggulor. Smörstekta kantareller, nyinlagd Västeråsgurka och rårörda lingon som tillbehör ligger helt rätt till i säsong och lyfter biffarna till riktigt lyxig husmanskost. Smaklig måltid ❤️🧑‍✈️⚓️

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Captain’s Steak Sandwich

Captain’s Steak Sandwich En av mina favoriter till lunch eller när jag bara blir lite sugen är en frasig och välsmakande sandwich. Oftast så finns alla råvaror hemma så startsträckan från tanke till färdig mat är inte mer än en halvtimme. Dessutom är det alltid en uppskattad maträtt och väldigt enkel att laga. Till och med så enkel att det kanske inte behövs en video eller ens ett recept att gå efter? Strunt samma, nukör vi ⚓️🧑‍✈️ ❤️ MÅLTIDSmårätter KÖKAmerikanskt PORTIONER4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Kniv Spackelspadar Stekspade Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 600 gram oxfilé eller annan mör styckningsdetalj

Läs mer och kommentera »
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?