Rårakor med entrecote och ostsås
Rårakor med strimlad entrecote och ostsås är bara en av många toppingar till en frasig råraka. Snabbt, enkelt och mättande som passar vilken solig sportlovsdag som helst. Råraka nummer två toppar jag med krämig laxröra, kapris och rödlök. Lika gott som det låter. Eller kanske till och med ännu godare.
MÅLTID Main Course
KÖK Nordic cuisine
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
-
Stekhäll eller stekpanna https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
-
Spackelspadar
-
Stekspade
-
Knivar
-
Rivjärn
-
Skålar
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
Rårakor
- 1,2 kg fast potatis
- Salt & svartpeppar
- Rapsolja att steka i
Lax & creme fraiche
- 200 gram varmrökt lax
- 2 dl creme fraiche
- 2 tsk torkad dill
- salt & svartpeppar
Entrecote & ostsås
- 400 gram entrecote
- 1 gul lök
- 1 färsk chili
- 2 msk jalapeno
- 1 burk ostsås eller bästa av allt en egen som följer:
- 4 dl mjölk
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 150 gram Cheddarost
- 150 gram lagrad orange ost ex. Red Storm
- 2 tsk paprikapulver
- salt & svartpeppar
VIDEO