Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat nytt recept

Please enter a valid URL
Värmlandsk risotto med ryggbiff på älgkalv
I vår programserie “HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER” har vi nu kört rally genom de djupaste Värmlandsskogarna och slutligen hamnat utanför en faluröd lada mitt ute i vildmarken inte långt från den norska gränsen.

I veckans avsnitt bjuder David från Köla oss på en helt makalös risotto som lagades med mycket kärlek och vin. Till risotton stekte han på den möraste biffen av älgkalv och oj, oj, oj vilket kött.

MÅLTID Huvudrätt
KÖK Swedish
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Knivar
  • Skärbräda
INGREDIENSER
Risotto
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 färsk chili (Spansk peppar)
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 1 knippe grön sparris
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 1-1,5 liter svampbuljong
  • 1 näve torkade trattkantareller
  • 2 dl riven parmesan el. liknande
  • olivolja
  • smör
  • salt & peppar
Älgbiff
  • 600 gram biff av älg
  • salt & peppar
  • rapsolja och smör
Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?