Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat nytt recept

Please enter a valid URL
Köttbullar med potatismos, gräddsås och västeråsgurka

Äntligen dags för den klassiska svenska husmanskosten köttbullar med gräddsås, potatismos och Västeråsgurka. Jag har begivit mig till gurkornas högborg Västerås och bjudit in framtidens superstjärna Fredrik Rinaldo till stekhällen. Tillsammans lagar vi mat, dricker Champagne och snackar entreprenörsskap i detta nästan timmeslånga avsnitt från en solig småbåtshamn vid Mälarens pärla.

Kaptenens stekhäll hittar du här

https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/

Nu kör vi.
FÖRBEREDELSER 15 minuter
TILLAGNINGSTID 45 minuter
MÅLTID Main Course
KÖK svenskt, Swedish
PORTIONER8pers
KÖKREDSKAP
  • 1 Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kastrull
  • Visp
  • Rivjärn
INGREDIENSER
Köttbullar
  • 500 gram nötfärs
  • 500 gram blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • 3 msk oxfond
  • 3 msk ansjovisspad
  • 1 ägg
  • 2 msk Dijonsenap
  • salt & svartpeppar
Potatismos
  • 2 kg kokt mjölig potatis
  • 3-4 dl mjölk
  • 150 gram smör
  • riven muskotnöt
  • salt & vitpeppar
Rårörda lingon
  • 250 gram frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • en skvätt Champagne
Västeråsgurka
  • Fredrik Rinaldos hemliga recept
Se video nedan

Klicka här

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?