Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Julmat på stekhäll

Please enter a valid URL
Julmat på stekhäll – No. 93

Välkomna till ett fullspäckat avsnitt med julmat på stekhäll. Jag har försökt att hålla mig borta från julmat i mina filmer MEN jag måste bara ta er med när jag lagar det småvarma till julbordet. Kamera kvinnan säger att i år så ska vi skala ner julbordet till endast 12 rätter och jag kan säga att jag krigat hårt för mina 5 varma rätter som är med i filmen. Så fram med stekhällen och laga julmat alla stekhällslovers ❤️🎅☃️

★ Köttbullar med Angostura och nejlika

★ Glöggläjsade och whiskyflamberade revben

★ Eleganta prinskorvar

★ Dansk rödkål

★ Glöggdoftande brysselkål

★ Limoncellotoddy

Drycker i programmet och länkar till svensk produktsida och Systembolaget

OCEAN JULÖL https://www.oceanbryggeriet.se/olsorter

ANGOSTURA BITTER https://grapevine.se/dryck/angostura-aromatic-bitter/

SEAGRAM´S WHISKY https://grapevine.se/dryck/seagrams-vo-canadian-whisky/

PORTIONER 4 pers
INGREDIENSER

Kapten Mat´s Julköttbullar

  • 500 gram blandfärs
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1-2 msk Skånsk senap
  • 8 kryddpepparkorn
  • 8 nejlikor
  • 1 msk Angostura Bitter https://grapevine.se/dryck/angostura-aromatic-bitter/
  • Salt
  • Svartpeppar
Kapten Mat´s glöggläjs
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ msk tomatpure
  • 2 ½ dl alkoholfri glögg (den starka dricker du själv)
  • ½ dl Rom https://grapevine.se/dryck/barcelo-gran-anejo/
  • ½ dl sirap
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • msk Kinesisk soja
Limoncellotoddy
  • 6 cl Limoncello
  • 6-8 cl kokande vatten
  • 1 msk honung
  • 1 påse Lemontea
  • 1 skiva citron
  • 5 hela nejlikor
INSTRUKTIONER

Glöggläjs

  • Skala och hacka ingefära och vitlök. Fräs i olja i en minut
  • Tillsätt Sambal Oelek samt tomatpuré och fräs i ytterligare en minut
  • Tillsätt glöggen, sirap, soja och kanelstången.
  • Mortla kardemumma, kryddpeppar och nejlikor och häll i.
  • Häll i ev. rom och låt sedan sjuda i 15 minuter.
  • Tag ur kanelstången och mixa runt med en stavmixer i någon minut.
  • Lägg tillbaka kanelstången i gläjsen.
  • Bryn de förkokta revbenen i en stekpanna och häll på så mycket gläjs du vill. Låt vätskan koka in i köttet. När det tystnar häller du på din favoritwhisky och flamberar revbenen. Klart för servering
  • Överbliven gläjs låter du svalna, häller upp på en burk med lock och förvara i kylskåp.
VIDEO
Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?