Logg Blogg
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Fish Burger på stekhäll I

Skepp ohoj alla stek hällslovers ❤️ I veckans avsnitt bjuder jag på tvättäkta fiskburgare som du bara måste laga till oavsett om du har stek häll eller ej. Lättlagat, nyttigt och försvinnande gott. Stek hällar och tillbehör handlar du här: https://kaptenmat.se/shop/ Gourmet helg med Kapten Mat och Kamera kvinnan på vackra Wisingsö Hotell & Konferens bokar du här: https://boka.wisingso.se/package/pack… Klicka här för att se filmen

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

DYRT vs BILLIGT med MATKOMA

Till det nollgradiga regnet hemma vid sjökanten bjöd jag hem Matkoma-killarna Adam och Anton för att bjuda på lite god stekhällsmat. Dessutom provade vi det billigaste vs dyraste vinerna som fanns att köpa på mitt lokala Systembolag den 28 februari 2024. Genom blindtest skall vi pricka in den godaste champagnen, vita vinet och röda vinet. Lätt match kanske många tycker MEN inte för oss… Matkomas Youtubekanal: @matkoma Matkomas podd: https://poddtoppen.se/podcast/1676429… Stekhällen jag använder i filmerna köper du här: https://kaptenmat.se/produkt/kaptenen… Champagnen som vi provade hittar du här: Dom Pérignon 2013 https://www.systembolaget.se/produkt/… Philippe De Nantheuil https://www.systembolaget.se/produkt/… De vita vinerna som vi provade

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Moule Marinière l Kapten Mat I No. 205

Skepp ohoj stekhällslovers ❤️ Äntligen Alla hjärtans dag och vad passar då inte bättre än att laga till den mest romantiska maträtten av alla nämligen en Moule Marinière. Vi pratar alltså vinkokta blåmusslor med mycket vitlök och persilja. Till det serverar jag ett torrt sydafrikanskt vitt vin och kärleken kan spira på riktigt. Dessa produkter använder jag i videon 🎬 Komplett stekhäll inklusive tre skärbrädor, paraffinolja, överdrag, regulatorsats och fri frakt. https://kaptenmat.se/produkt/kaptenen… Gjutjärnskopp https://kaptenmat.se/produkt/liten-gj… Spackelspadar https://kaptenmat.se/produkt/spackels… Stekhällstång https://kaptenmat.se/produkt/stekhall… Stekspade “El grande” https://kaptenmat.se/produkt/stekspade/ Stekhällsklocka https://kaptenmat.se/produkt/stekhall… Serveringssked, proffsmodell https://kaptenmat.se/produkt/serverin…   Se min film här

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Chicken Panang på stekhäll Måltid Kyckling Kök Asian, Thai Nyckelord Kyckling Förberedelser 30 minuter minuter Tillagningstid 15 minuter minuter Portioner 4 pers Pris 100 Kökredskap Stekhäll Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Ingredienser Recept 2 kycklingbröstfiléer 1 röd paprika 2 msk rapsolja 5 dl kokosmjölk 1 msk panangcurrypasta 1 klyfta vitlök 1 msk fisksås 2 msk jördnötssmör 5 limeblad Till servering 1 röd chili 2 salladslökar thaibasilika limeklyftor ris Video https://youtu.be/MF3RQ7MwbRQ Inlägget Chicken Panang dök först upp på KaptenMat.

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Boeuf borguignon på stekhäll Måltid Huvudrätt Kök Franskt, French Nyckelord gryta Förberedelser 30 minuter minuter Portioner 6 pers Pris 400 Kökredskap Stekhäll Kniv Skärbräda Stekspade Spackelspadar Ingredienser 1 kg entrecote 250 gram rimmat el. rökt sidfläsk 3 gul lök 3 schalottenlök 4 vitlöksklyftor 4 morötter 200 gram champinjoner 100 gram syltlök 3 msk tomatpure 1 liter oxfond 1 flaska rött vin 4 lagerblad 1 tsk torkad timjan salt & svartpeppar rapsolja smör Video https://youtu.be/Xr_ZCkGRftU

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Makrill på stekhäll i Göteborg med Glenn Hysén

Stekt makrill med spenatsås och kokt potatis Uppe i en skylift på 56 meters höjd vid Masthuggskyrkan i Göteborg bjuder jag på nyfångad stekt makrill serverat med spenatsås och kokt potatis. Just denna maträtt har jag sparat som ett ess i rockärmen för att kunna ta fram vid rätt tidpunkt och vad passar inte bättre än just nu när jag får finbesök till kanalen. Vid min sida i den minimala liftkorgen har jag nämligen en av landets goaste Göteborgare – Glenn Hysén. Det blir mycket snack om fotboll och Göteborg men även ett klipp från auktionen i Fiskehamnen. Måltid Fisk

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Friterade kycklingben på stekhäll Efter en fantastisk helg med bl. a sabrering av en 15-liters Champagne rundade jag och Kamerakvinnan av med en inspelning hemma vid strandkanten. Vi köpte med oss en packe överfriterade kycklingdetaljer från en amerikansk kedja och svängde förbi butiken för att köpa samma mängd kycklingben. En inte helt oväntad vinnare men hur jämnt blev det egentligen? Häng med i avsnittet så blir det både kyckling och Champagne. Måltid Kött, Kyckling Kök  Amerikanskt Nyckelord kyckling KFC Portioner 4 pers Pris 100 Kökredskap 1 Stekhäll eller stekpanna 1 Kniv 1 Skål engångshandskar Ingredienser KYCKLINGBEN – KFC 12 kycklingben

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Oktoberfestmat på stekhäll Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel. Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanel socker. Smaklig måltid Måltid Huvudrätt, Kött Kök German, Tyskland Nyckelord oktoberfest, surkål, fläsklägg, knödel Portioner 4 pers Pris 200 Kökredskap Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Kastrull Stekspade Spackelspadar Kniv Visp Decilitermått Tång Vin- eller ölglas Ingredienser Fläsklägg – Eisbein 1 rimmat fläsklägg 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Surkål – Saurkrat 500 gram burk surkål 2 gula lökar 2 msk vetemjöl 2 msk honung 2 dl oxfond 2 dl öl 1 dl grädde 1 msk grovkorning senap 1 tsk paprikapulver salt

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Smash burger triple cheese & onion Något av det mest omtyckta och roligaste man kan laga på stekhällen är nog hamburgare i alla dess former. Jag har lagat tusentals burgare genom åren där den ena varianten är godare än den andra. I detta avsnittet går jag ut hårt med tre puckar á 85 gram styck per burgare. Lägg därtill tre olika ostskivor som klassiska cheddar, Pepper Jack Cheese med jalapeno och chili samt en finfin tryffelcheddar. Kamerakvinnan älskar karamelliserad gul lök och det skall hon självklart få men jag kan inte vara utan min picklade röd- och silverlök. Lägg därtill

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Köttbullar med potatismos, gräddsås och västeråsgurka Äntligen dags för den klassiska svenska husmanskosten köttbullar med gräddsås, potatismos och Västeråsgurka. Jag har begivit mig till gurkornas högborg Västerås och bjudit in framtidens superstjärna Fredrik Rinaldo till stekhällen. Tillsammans lagar vi mat, dricker Champagne och snackar entreprenörsskap i detta nästan timmeslånga avsnitt från en solig småbåtshamn vid Mälarens pärla. Kaptenens stekhäll hittar du här https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Nu kör vi. FÖRBEREDELSER 15 minuter TILLAGNINGSTID 45 minuter MÅLTID Main Course KÖK svenskt, Swedish PORTIONER8pers KÖKREDSKAP 1 Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kastrull Visp Rivjärn INGREDIENSER Köttbullar 500 gram nötfärs 500 gram blandfärs 0,5 dl ströbröd 2 gula lökar 1 dl grädde 3 msk oxfond 3 msk ansjovisspad 1 ägg 2 msk Dijonsenap salt

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Stekt fläsk med potatisbullar Ibland är enkelheten det bästa och speciellt efter en av årets största mathelger. Därför bjuder jag på stekt fläsk med potatisbullar och rårörda lingon med rökig whisky i. Som med alla annan husmanskost är det gott, mättande, hyfsat billigt och väldigt enkelt att laga på stekhäll. Så sjunk ner i TV-soffan och lär dig laga riktiga potatisbullar. KÖKREDSKAP 1 Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ 1 Spackelspade 1 Stekspade 1 Kniv 1 Skärbräda 1 Rivjärn INGREDIENSER Stekt fläsk med potatisbullar 1 kg rimmat stekfläsk 2 kg kokt kall potatis 1 stor gul lök (eller 2 små) ½ dl vetemjöl 4 ägg salt & svartpeppar rapsolja och smör

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Äggtoddy & spansk omelett på strutsägg I veckans avsnitt blir det lite påsk pyssel runt stek hällen tillsammans med Sampev2. Vi kick startar igång med en stadig toddy på strutsägg och finaste värmländska whiskyn från Nordmarkens destilleri. Efter det svänger vi ihop resten av strutsägget till en frodig spansk omelett som är fulladdad med rökt strutskött, salsiccia, potatis, lök och chili. Skulle ni inte ha strutsägg hemma i kylen så fungerar det utmärkt att byta ut mot hönsägg i receptet. !!!!Glad påsk från mig och Kamera kvinnan !!!! MÅLTID Main Course KÖK Swedish, spanish KÖKREDSKAP Stekhäll https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Spackelspadar https://kaptenmat.se/webbshop/spackelspadar-med-tryck/ Stekspade https://kaptenmat.se/webbshop/stekspade/ Knivar bågfil

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Påskmat med kapten mat

Gubbröra och smörbakad laxsida med Edward Blom Äntligen påsk och kanske den högtiden som jag uppskattar mest av alla. Våren och sommaren ligger framför oss med sol, värme, mat och dryck. Det är även helgen som symboliserar startskottet för många stekhällslovers då hällarna skall dammas av och plockas fram från vinterförvaringen. Till veckans välmatade påskavsnitt på Skeppsholmen har jag återigen bjudit in gastronomen Edward Blom som mycket generöst delar med sig av sina aldrig sinande kunskaper inom mat historia och gamla traditioner. Vad serverar man då när tjocka släkten kommer på besök under påskhelgen? Jag skulle varmt rekommendera att smörbaka

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Vodkapasta Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️ Då är det dags för en lite modernare pastarätt som dök upp under 80-talet men som fått en rejäl hajp de senaste åren. Egentligen är det inte mycket märkvärdigare än att pimpa upp en penne Arrabbiata med några deciliter grädde och vodka. Skär sedan upp några salsiccia, knaperstek och strö över vid serveringen. Bryt även upp en burrata och lägg över. Mums! MEN – den eviga frågan kvarstår dock OM det är bättre att koka sönder 10 cl vodka ELLER att blanda ett par stärkande groggar? Frågar du mig så tar jag hellre groggarna

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Coq au vin med smashed potatoes MÅLTID Huvudrätt KÖK Franskt PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll Spackelspade Stekspade Kniv INGREDIENSER 600 gram kycklinglårfilé vetemjöl till paneringen 3 morötter 4-5 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 150 gram bacon 2-3 msk tomatpuré 1 knippe färsk timjan 1 msk Franska örter 5 dl rött vin 2 dl vatten (om du lagar på stekhäll annars inte) 1 dl syltlök salt & svartpeppar Smashed potatoes 600 gram kokt potatis 100 gram grönmögelost olja smör salt & svartpeppar VIDEO https://youtu.be/Zd8–ZWnWSE

Läs mer och kommentera »
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?