

Kapten mat nytt recept
Oktoberfestmat på stekhäll Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel. Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanel socker. Smaklig måltid Måltid Huvudrätt, Kött Kök German, Tyskland Nyckelord oktoberfest, surkål, fläsklägg, knödel Portioner 4 pers Pris 200 Kökredskap Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Kastrull Stekspade Spackelspadar Kniv Visp Decilitermått Tång Vin- eller ölglas Ingredienser Fläsklägg – Eisbein 1 rimmat fläsklägg 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Surkål – Saurkrat 500 gram burk surkål 2 gula lökar 2 msk vetemjöl 2 msk honung 2 dl oxfond 2 dl öl 1 dl grädde 1 msk grovkorning senap 1 tsk paprikapulver salt