Logg Blogg
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Oktoberfestmat på stekhäll Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel. Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanel socker. Smaklig måltid Måltid Huvudrätt, Kött Kök German, Tyskland Nyckelord oktoberfest, surkål, fläsklägg, knödel Portioner 4 pers Pris 200 Kökredskap Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Kastrull Stekspade Spackelspadar Kniv Visp Decilitermått Tång Vin- eller ölglas Ingredienser Fläsklägg – Eisbein 1 rimmat fläsklägg 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Surkål – Saurkrat 500 gram burk surkål 2 gula lökar 2 msk vetemjöl 2 msk honung 2 dl oxfond 2 dl öl 1 dl grädde 1 msk grovkorning senap 1 tsk paprikapulver salt

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Smash burger triple cheese & onion Något av det mest omtyckta och roligaste man kan laga på stekhällen är nog hamburgare i alla dess former. Jag har lagat tusentals burgare genom åren där den ena varianten är godare än den andra. I detta avsnittet går jag ut hårt med tre puckar á 85 gram styck per burgare. Lägg därtill tre olika ostskivor som klassiska cheddar, Pepper Jack Cheese med jalapeno och chili samt en finfin tryffelcheddar. Kamerakvinnan älskar karamelliserad gul lök och det skall hon självklart få men jag kan inte vara utan min picklade röd- och silverlök. Lägg därtill

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Köttbullar med potatismos, gräddsås och västeråsgurka Äntligen dags för den klassiska svenska husmanskosten köttbullar med gräddsås, potatismos och Västeråsgurka. Jag har begivit mig till gurkornas högborg Västerås och bjudit in framtidens superstjärna Fredrik Rinaldo till stekhällen. Tillsammans lagar vi mat, dricker Champagne och snackar entreprenörsskap i detta nästan timmeslånga avsnitt från en solig småbåtshamn vid Mälarens pärla. Kaptenens stekhäll hittar du här https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Nu kör vi. FÖRBEREDELSER 15 minuter TILLAGNINGSTID 45 minuter MÅLTID Main Course KÖK svenskt, Swedish PORTIONER8pers KÖKREDSKAP 1 Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kastrull Visp Rivjärn INGREDIENSER Köttbullar 500 gram nötfärs 500 gram blandfärs 0,5 dl ströbröd 2 gula lökar 1 dl grädde 3 msk oxfond 3 msk ansjovisspad 1 ägg 2 msk Dijonsenap salt

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Stekt fläsk med potatisbullar Ibland är enkelheten det bästa och speciellt efter en av årets största mathelger. Därför bjuder jag på stekt fläsk med potatisbullar och rårörda lingon med rökig whisky i. Som med alla annan husmanskost är det gott, mättande, hyfsat billigt och väldigt enkelt att laga på stekhäll. Så sjunk ner i TV-soffan och lär dig laga riktiga potatisbullar. KÖKREDSKAP 1 Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ 1 Spackelspade 1 Stekspade 1 Kniv 1 Skärbräda 1 Rivjärn INGREDIENSER Stekt fläsk med potatisbullar 1 kg rimmat stekfläsk 2 kg kokt kall potatis 1 stor gul lök (eller 2 små) ½ dl vetemjöl 4 ägg salt & svartpeppar rapsolja och smör

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Äggtoddy & spansk omelett på strutsägg I veckans avsnitt blir det lite påsk pyssel runt stek hällen tillsammans med Sampev2. Vi kick startar igång med en stadig toddy på strutsägg och finaste värmländska whiskyn från Nordmarkens destilleri. Efter det svänger vi ihop resten av strutsägget till en frodig spansk omelett som är fulladdad med rökt strutskött, salsiccia, potatis, lök och chili. Skulle ni inte ha strutsägg hemma i kylen så fungerar det utmärkt att byta ut mot hönsägg i receptet. !!!!Glad påsk från mig och Kamera kvinnan !!!! MÅLTID Main Course KÖK Swedish, spanish KÖKREDSKAP Stekhäll https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Spackelspadar https://kaptenmat.se/webbshop/spackelspadar-med-tryck/ Stekspade https://kaptenmat.se/webbshop/stekspade/ Knivar bågfil

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Påskmat med kapten mat

Gubbröra och smörbakad laxsida med Edward Blom Äntligen påsk och kanske den högtiden som jag uppskattar mest av alla. Våren och sommaren ligger framför oss med sol, värme, mat och dryck. Det är även helgen som symboliserar startskottet för många stekhällslovers då hällarna skall dammas av och plockas fram från vinterförvaringen. Till veckans välmatade påskavsnitt på Skeppsholmen har jag återigen bjudit in gastronomen Edward Blom som mycket generöst delar med sig av sina aldrig sinande kunskaper inom mat historia och gamla traditioner. Vad serverar man då när tjocka släkten kommer på besök under påskhelgen? Jag skulle varmt rekommendera att smörbaka

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Vodkapasta Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️ Då är det dags för en lite modernare pastarätt som dök upp under 80-talet men som fått en rejäl hajp de senaste åren. Egentligen är det inte mycket märkvärdigare än att pimpa upp en penne Arrabbiata med några deciliter grädde och vodka. Skär sedan upp några salsiccia, knaperstek och strö över vid serveringen. Bryt även upp en burrata och lägg över. Mums! MEN – den eviga frågan kvarstår dock OM det är bättre att koka sönder 10 cl vodka ELLER att blanda ett par stärkande groggar? Frågar du mig så tar jag hellre groggarna

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Coq au vin med smashed potatoes MÅLTID Huvudrätt KÖK Franskt PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll Spackelspade Stekspade Kniv INGREDIENSER 600 gram kycklinglårfilé vetemjöl till paneringen 3 morötter 4-5 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 150 gram bacon 2-3 msk tomatpuré 1 knippe färsk timjan 1 msk Franska örter 5 dl rött vin 2 dl vatten (om du lagar på stekhäll annars inte) 1 dl syltlök salt & svartpeppar Smashed potatoes 600 gram kokt potatis 100 gram grönmögelost olja smör salt & svartpeppar VIDEO https://youtu.be/Zd8–ZWnWSE

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten man nytt recept

Rårakor med entrecote och ostsås Rårakor med strimlad entrecote och ostsås är bara en av många toppingar till en frasig råraka. Snabbt, enkelt och mättande som passar vilken solig sportlovsdag som helst. Råraka nummer två toppar jag med krämig laxröra, kapris och rödlök. Lika gott som det låter. Eller kanske till och med ännu godare. MÅLTID Main Course KÖK Nordic cuisine PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Spackelspadar Stekspade Knivar Rivjärn Skålar Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER Rårakor 1,2 kg fast potatis Salt & svartpeppar Rapsolja att steka i Lax & creme fraiche 200 gram varmrökt lax 2 dl creme fraiche 2 tsk torkad dill salt & svartpeppar

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Tjädergryta och riptartar Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️ Ett av mina mest spektakulära och minnesvärda stunder vid stekhällen var en kulen höstdag utanför Skellefteå. Där träffade jag jägaren Roger som mycket generöst delade med sig av både tjäder men även några fina ripor. Häng med i veckans avsnitt där vi lagar både riptartar på knäckebröd och tjädergryta på stekhäll. Självklart sköljde vi ner delikatesserna med ett fatlagrat blåbärsvin från Västerbotten. MÅLTID Main Course KÖK Lappland, Nordic cuisine PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER Tartar av ripa 4 bröst av ripa 1 msk olivolja 2 msk kapris

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Värmlandsk risotto med ryggbiff på älgkalv I vår programserie “HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER” har vi nu kört rally genom de djupaste Värmlandsskogarna och slutligen hamnat utanför en faluröd lada mitt ute i vildmarken inte långt från den norska gränsen. I veckans avsnitt bjuder David från Köla oss på en helt makalös risotto som lagades med mycket kärlek och vin. Till risotton stekte han på den möraste biffen av älgkalv och oj, oj, oj vilket kött. MÅLTID Huvudrätt KÖK Swedish PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Knivar Skärbräda INGREDIENSER Risotto 2-3 schalottenlökar 1 färsk chili (Spansk peppar) 3 klyftor vitlök 200 gram skogschampinjoner 1 knippe grön sparris

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Sloppy Joe Sandwich Det här måste vara en av de mest svårätna maträtterna någonsin men samtidigt den godaste “smörgåsen” jag ätit. Denna pubklassiker har satt både Sloppy Joe´s bar och Key West på kartan. Häng med i videon så visar jag hur du lagar den steg för steg. Den rivna cheddarosten och friterade löken var jag bara tvungen att strö över i slutet men det ingår inte i originalreceptet. Receptet hittar du på min hemsida.Njut av helgen alla stekhällslovers ❤️⚓️😊 FÖRBEREDELSER 15 minuter TILLAGNINGSTID 30 minuter MÅLTID Huvudrätt KÖK Amerikanskt, American PORTIONER4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Vin- eller

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Friterad snapper med pico de gallo Friterad hel snapper eller liknande är nog semesterrätten no. 1 worldwide när vi kommer till fisk. I all sin enkelhet så är det bara att ta ut inälvor, fjälla, snitta tvärsöver, krydda och fritera. Servera tillsammans med en het mexikansk pico de gallo, pressad lime och måltiden är komplett. FÖRBEREDELSER 30 minuter TILLAGNINGSTID 30 minuter MÅLTID Fisk KÖK Mexican PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Spackelspadar Stekspade Skärbräda Kniv Bunke Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 4 hela fiskar typ snapper. Urtagna och fjällade lökpulver salt svartpeppar frityrolja Pico de gallo 4 stora tomater 1 stor lök (gul, silver eller röd) 1 jalapeno 1-3 habanero

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Julmat på stekhäll

Julmat på stekhäll – No. 93 Välkomna till ett fullspäckat avsnitt med julmat på stekhäll. Jag har försökt att hålla mig borta från julmat i mina filmer MEN jag måste bara ta er med när jag lagar det småvarma till julbordet. Kamera kvinnan säger att i år så ska vi skala ner julbordet till endast 12 rätter och jag kan säga att jag krigat hårt för mina 5 varma rätter som är med i filmen. Så fram med stekhällen och laga julmat alla stekhällslovers ❤️🎅☃️ ★ Köttbullar med Angostura och nejlika ★ Glöggläjsade och whiskyflamberade revben ★ Eleganta prinskorvar ★

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat Julbordspremiär

Skepp ohoj alla stekhällslovers Julbordspremiär med vår fantastiska historieberättare och underbara personlighet Edward Blom. Tillsammans ute på Skeppsholmen lagar och äter vi oss igenom sju klassiska tallrikar på julbordet. Edward tar oss med tillbaka i tiden och delar med sig av sina otroliga historiekunskaper om vårt klassiska julbord varvat med mycket skål, glädje och sång. Njut av helgen mina vänner * Tre sorters sill på smörstekt gourmetpotatis * Julskinka med dopp i grytan * Janssons frestelse * Friterade grisfötter * Angosturakryddade köttbullar * Mackmyra flamberade revben * Kaffe och äkta tysk Stollen Till julbordet dricker vi genomgående bästa julölen från

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Sjömansbiff på stekhäll I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig krog klassiker av rang, nämligen Sjömansbiff med rödbetor och saltgurka. Jag vet inte om man kan kalla det för köttgryta men det skall i alla fall koka ihop en bra stund tillsammans med stora mängder porter och kalvfond. 🤫 Nu kör vi. FÖRBEREDELSER 30 minuter TILLAGNINGSTID 1 t MÅLTID Huvudrätt KÖK Swedish PORTIONER 4 pers KÖKREDSKAP Stekhäll eller stekpanna Stekspade Spackelspade Kniv Grillock Vin- eller ölglas 🍷🍺 INGREDIENSER 600 gram nöt innanlår 12 potatisar 4 gula lökar 5 dl porter 3 dl kalvfond 15 kryddpepparkorn 4 lagerblad svartpeppar salt rapsolja (att steka i) 4 msk vetemjöl (att reda av med) Tillbehör Inlagda rödbetor Inlagd

Läs mer och kommentera »
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?