Sjömansbiff på stekhäll
I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig krog klassiker av rang, nämligen Sjömansbiff med rödbetor och saltgurka. Jag vet inte om man kan kalla det för köttgryta men det skall i alla fall koka ihop en bra stund tillsammans med stora mängder porter och kalvfond. 🤫
Nu kör vi.
FÖRBEREDELSER 30 minuter
TILLAGNINGSTID 1 t
MÅLTID Huvudrätt
KÖK Swedish
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
-
Stekhäll eller stekpanna
-
Stekspade
-
Spackelspade
-
Kniv
-
Grillock
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
- 600 gram nöt innanlår
- 12 potatisar
- 4 gula lökar
- 5 dl porter
- 3 dl kalvfond
- 15 kryddpepparkorn
- 4 lagerblad
- svartpeppar
- salt
- rapsolja (att steka i)
- 4 msk vetemjöl (att reda av med)
Tillbehör
- Inlagda rödbetor
- Inlagd saltgurka