Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat

Ange en giltig URL
Isterband med dillstuvad potatis

I veckans avsnitt bjuder jag på en riktig Smålandsklassiker som letat sig ut över länsgränsen till resten av vårt avlånga land. Det blir gammaldags isterband från Moheda som jag serverar med dillstuvad potatis samt kapris och rödbetor.

I avsnittet bjuder jag även på klipp från Chark SM i Göteborg som jag blev inbjuden till i förra veckan. Jag träffar förutom tillverkaren av Sveriges bästa isterband 2018 även två andra vinnare från Vindelns rökeri och Nacka köttprodukter. Tillsammans lagade vi rejäl husmanskost nere vid kajkanten ute på Eriksberg i Göteborg och njöt i höstvädret.

Lev gott alla Stekhällslovers och njut av helgen 😊⚓️❤️

FÖRBEREDELSER 15 minuter
TILLAGNINGSTID 30 minuter
MÅLTID Huvudrätt
KÖK Swedish
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
  • Stekhäll eller stekpanna
  • Spackelspadar
  • Stekspade
  • Kniv
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
  • 8 isterband
Dillstuvad potatis
  • 1 kg fast potatis
  • 4 msk smör
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
Tillbehör
  • 100 gram smör
  • 2 dl hackade rödbetor
  • 1 burk kapris
  • ½ dl finhackad kruspersilja
Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?