Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat nytt recept

Please enter a valid URL
Tjädergryta och riptartar
Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️

Ett av mina mest spektakulära och minnesvärda stunder vid stekhällen var en kulen höstdag utanför Skellefteå. Där träffade jag jägaren Roger som mycket generöst delade med sig av både tjäder men även några fina ripor. Häng med i veckans avsnitt där vi lagar både riptartar på knäckebröd och tjädergryta på stekhäll. Självklart sköljde vi ner delikatesserna med ett fatlagrat blåbärsvin från Västerbotten.

MÅLTID Main Course
KÖK Lappland, Nordic cuisine
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kniv
  • Skärbräda
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
Tartar av ripa
  • 4 bröst av ripa
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 liten röd lök
  • 4 skivor Delikatessknäckebröd
Tjädergryta
  • 600 gram bröstfilé av tjäder
  • 2 gula lökar
  • 5 dl grädde
  • 800 gram kokt mandelpotatis
  • salt & svartpeppar
  • vinbärsgelé el. rönnbärsgelé
  • persilja
Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?