Denna klassiska och mytomspunna styckdetalj där du får med både filén och biffen på varsin sida benet. Efter att ha gått som katt kring het gröt i sex veckor kring mörningsskåpet hos min kötthandlare, så var det äntligen dags att de fick sätta sågen i t-bone steaken. Det blev en väl tilltagen bit på 1,4 kilo som passar perfekt till en mindre bjudning. Till detta serverar jag en bortglömd klassiker som man med fördel lagar hemma i ugnen och slutför på stekhällen nämligen bakad potatis. På potatisen skrapar jag sedan över smält racletteost och smör. Till detta serverar du en kryddig Rioja med tydlig fatkaraktär och ditt värdskap lyfts till nya höjder av gästerna
Kökredskap
-
https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
-
Spackelspadar
-
Stekspade
-
Skärbräda
-
Kniv
-
Bakplåtspapper
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
Ingredienser
- 1,4 kg T-bone steak
- 6 st bakade potatisar Stick några hål i skalet med gaffel först. Sedan i ugn 180° i två timmar.
- 300 gram Racletteost
- 3 hela vitlökar
- 12 kvistar rosmarin
- rapsolja
- smör
- svartpeppar
- salt