Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

T-bone steak och bakad potatis med smält racletteost

Ange en giltig URL

Denna klassiska och mytomspunna styckdetalj där du får med både filén och biffen på varsin sida benet. Efter att ha gått som katt kring het gröt i sex veckor kring mörningsskåpet hos min kötthandlare, så var det äntligen dags att de fick sätta sågen i t-bone steaken. Det blev en väl tilltagen bit på 1,4 kilo som passar perfekt till en mindre bjudning. Till detta serverar jag en bortglömd klassiker som man med fördel lagar hemma i ugnen och slutför på stekhällen nämligen bakad potatis. På potatisen skrapar jag sedan över smält racletteost och smör. Till detta serverar du en kryddig Rioja med tydlig fatkaraktär och ditt värdskap lyfts till nya höjder av gästerna

 

Kökredskap

  • https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
  • Spackelspadar
  • Stekspade
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Bakplåtspapper
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺

Ingredienser

  • 1,4 kg T-bone steak
  • 6 st bakade potatisar Stick några hål i skalet med gaffel först. Sedan i ugn 180° i två timmar.
  • 300 gram Racletteost
  • 3 hela vitlökar
  • 12 kvistar rosmarin
  • rapsolja
  • smör
  • svartpeppar
  • salt

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?