Äntligen blir det risotto på stekhäll och vad passar då inte bättre än att fylla den med smörstekta kantareller och knaperstekt pancetta av bästa sort. Att laga en risotto är egentligen varken svårt eller komplicerat men det kräver sin passning och engagemang. När man når målet med den där perfekta krämigheten i kombination med en vältajmad “al dente” samtidigt som Valpolicella fylls upp i glasen är det som tiden bara stannar upp för ett ögonblick. Det är magi på riktigt hög nivå utan att vara minsta pretto. Bara matlagning på riktigt! 🇮🇹⚓️🧑✈️
FÖRBEREDELSER15 minuter
TILLAGNINGSTID30 minuter
Kökredskap
-
https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
-
Spackelspadar
-
Kniv
-
Skärbräda
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
Ingredienser
- 350 gram Risottoris (ex. Carnaloni från Zeta)
- 300 gram Pancetta
- 700 gram kantareller
- 1 stor silverlök
- 3 klyftor vitlök
- 2 dl riven Grana Padano
- 4 msk olivolja
- salt
- svartpeppar