Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Please enter a valid URL
Äntligen blir det risotto på stekhäll och vad passar då inte bättre än att fylla den med smörstekta kantareller och knaperstekt pancetta av bästa sort. Att laga en risotto är egentligen varken svårt eller komplicerat men det kräver sin passning och engagemang. När man når målet med den där perfekta krämigheten i kombination med en vältajmad “al dente” samtidigt som Valpolicella fylls upp i glasen är det som tiden bara stannar upp för ett ögonblick. Det är magi på riktigt hög nivå utan att vara minsta pretto. Bara matlagning på riktigt! 🇮🇹⚓️🧑‍✈️
FÖRBEREDELSER15 minuter
TILLAGNINGSTID30 minuter



Kökredskap
  • https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
  • Spackelspadar
  • Kniv
  • Skärbräda
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺
Ingredienser
  • 350 gram Risottoris (ex. Carnaloni från Zeta)
  • 300 gram Pancetta
  • 700 gram kantareller
  • 1 stor silverlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl riven Grana Padano
  • msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?