Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat

Please enter a valid URL
Pitepalt på stekhäll
Till veckans avsnitt bjöd jag in “Vilda Kocken” från de djupaste skogarna i Norrland för att lotsa mig igenom nationalrätten Pitepalt. En maträtt som jag tidigare bara hört talas om men först nu bygger in i min kunskapsbank. Visst har vi under århundraden blandat potatis med mjöl till både kroppkakor och gnocchi men i Norrland så snackar vi palt. Och vilken palt det blev. Nu lagade vi kanske inte direkt från gammelmormors recept för här pratar vi med inslag av både Jack Daniels och HB….
FÖRBEREDELSER15 minuter
TILLAGNINGSTID1 t
MÅLTIDHuvudrätt
KÖKSwedish
PORTIONER4 pers
KÖKREDSKAP
  • Stekhäll eller stekpanna
  • Kastrull
  • Bunke
  • Spackelspadar
  • Stekspade
  • Kniv
  • Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
  • 1 kg mandelpotatis
  • 500 gram rimmat sidfläsk
  • 1 dl kornmjöl
  • ca. 2 dl vetemjöl
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm nejlika
  •  tsk salt
  • 100 gram smör
  • 100 gram lingon
  • 6 cl Jack Daniels att steka in i fläsket
  • 8 cl HB att flambera med
VIDEO

 

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?