Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat / Tortillas på stekhäll

Please enter a valid URL

Att baka tortillabröd på stekhäll är både lätt och osannolikt gott trots att jag inte på något sätt är en bagare. I veckans video toppar jag tortillabröden med helstekt lammytterfilé, tomatsalsa och en citronyoghurt. Det här en maträtt som du verkligen kan imponera på dina gäster med och som de kommer att minnas för evigt. Servera bolagets bästa shirazvin under hundralappen och middagen blir komplett. Det australiensiska shirazvinet hittar du här: Systembolaget

Då börjar vi.

KÖKREDSKAP
  • Stekhäll eller stekpanna
  • Spackelspadar
  • Stekspade
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Bunke
  • Kavel
  • Måttsats
INGREDIENSER
  • 1 Lammytterfilé
  • Vitlök
  • Rosmarin
  • Rapsolja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
Tortillabröd
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  •  dl vatten
  • ½ dl olivolja
Tomatsalsa
  • 200 gram körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • 1 msk Sriracha
  • 2 krm rökt paprikapulver https://kaptenmat.se/webbshop/spanskt-paprikapulver-i-klassiska-platburkar-fri-frakt/
  • 1 msk flytande honung
  • ½ pressad citron
  • salt & svartpeppar
Citronyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt el. lätt Crème fraiche
  • ½ pressad citron
  • salt & svartpeppar
INSTRUKTIONER

Tortillabröd
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm vatten till ca. 60 grader och tillsätt i bunken tillsammans med oljan. Knåda ihop till en slät deg.
  • Dela upp degen i 10-12 bitar och rulla till bollar. Kavla ut dem tunt till runda bröd.
  • Stek bröden i en medelvarm stekhäll eller stekpanna tills de är genomgräddade. Ca. 1 minut på varje sida om de är riktigt tunna annars något längre. Vänd dem under gräddningen några gånger.
  • Lägg de färdiga bröden under en fuktig handduk tills det är dags att toppa dem.
VIDEO

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?