Helstekt Entrecôte med tryffelbearnaisesås på brynt smör
Tänk dig en helstekt entrecôte från en riktigt glad kossa serverat med en handslagen bearnaise på brynt smör och riven tryffel i. Njut tillsammans med lite råstekta rotfrukter och ett (eller två) glas vin från italienska Tommasi. För mig är det riktigt fin festmat som man med hyfsad lätthet lagar hemma om nu inte såsen spricker vill säga. Skulle det nu hända så räddar du enkelt upp den vilket jag visar i videon. Äter du motsvarande maträtt på krogen kostar det med lätthet 500.- inkl ett glas vin. Lagar du det hemma i köket eller vid stekhällen kostar det bara en fjärdedel av priset och dubbelt så gott dessutom. Eller typ som en hämtpizza…Njut av helgen mina vänner
Nu kör vi.
FÖRBEREDELSER 30 minuter
TILLAGNINGSTID 45 minuter
MÅLTID Huvudrätt
KÖK French, Swedish
PORTIONER 4 pers
KÖKREDSKAP
-
Stekhäll eller stekpanna
-
Kastrull
-
Stekspade
-
Spackelspade
-
Visp
-
Kniv
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
- 600 gram hel bit entrecôte
- 400 gram potatis
- 400 gram morötter
- 200 gram Haricots verts
- rapsolja att steka i
- svartpeppar
- salt
Bearnaisesås på brynt smör och riven tryffel
- 2-3 msk estragon
- 350 gram smör
- 1-2 msk vatten
- 2 äggulor
- ev. 2 tsk vinäger
- 1 liten tryffel https://kaptenmat.se/webbshop/svart-hel-tryffel-15-gram-fri-frakt/
- salt
- svartpeppar