Jag bjöd in Edward Blom till kanalen för en kräft- och surströmmingsskiva på ett soldränkt Skeppsholmen i vår fantastiska huvudstad. Som landets mest pålästa inom vett & etikett, mathistoria och traditioner delar Edward generöst med sig av sina djupa kunskaper och lär oss vanliga dödliga absolut allt vi behöver veta för att lyckas med dessa så typiskt svenska augustifester.
Häng med i detta nästan timmeslånga avsnitt vare sig du är en blivande värd för kalaset eller som lycklig gäst.
@edward_blom
Recept och checklistor för Kaptenens kräft- och surströmmingsskiva:
Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2 % hittar du på Systembolagen i Göteborg eller i beställningssortimentet i övriga landet:
Kaptenens rosa huschampagne finns på bolaget för ynka 239 spänn:
En riktigt klassisk akvavit från Halland hittar du här:
Övriga drycker i programmet:
Carnegie Porter
Norrlands Guld
Gammal Norrlands akvavit
Är du nyfiken på Kaptenens svensktillverkade stekhäll: