Skepp ohoj alla stekhällslovers
En knaperstekt och saftig schnitzel Cordon Bleu är en gammal härlig restaurangklassiker som verkligen passar utmärkt att laga på stekhällen hemma i trädgården. Grunden är kalvschnitzel men det går lika bra med fläskschnitzel eller kycklingfilé. Fyll det utbankade köttet med Dijonsenap, rökt skinka och en lagrad ost. Panera sedan i vetemjöl, vispat ägg och slutligen panko så får du en perfekt krispighet. Stek i oförskämt mycket olja och smör tills det blir knaprigt och gyllenbrunt. Servera med smörslungad färskpotatis och haricotsverts samt en citronskiva. Buon appetito ⚓️🧑✈️❤️
Då börjar vi.
FÖRBEREDELSER15 minuter
TILLAGNINGSTID30 minuter
MÅLTIDHuvudrätt
KÖKFrench
PORTIONER4 pers
KÖKREDSKAP
-
1 Stekhäll eller stekpanna https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
-
1 Spackelspade
-
Stekspade
-
Kniv
-
Kastrull
-
Vin- eller ölglas 🍷🍺
INGREDIENSER
- 600 gram Kalvschnitzel el. fläskschnitzel el. kycklingfilé
- vetemjöl (till panering)
- panko (till panering)
- 4 ägg (till panering)
- 4 msk Dijonsenap
- 4-8 skivor Racletteost (eller annan lagrad hård alpost)
- 4-8 skivor rökt skinka
- salt
- svartpeppar
- 4 dl rapsolja
- 200 gram smör
Tillbehör
- 600 gram färskpotatis
- 1 knippe Haricots verts
- 4 klyftor citron
- 4 tussar ärtskott