Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten mat nytt recept

Please enter a valid URL
Friterade kycklingben på stekhäll

Efter en fantastisk helg med bl. a sabrering av en 15-liters Champagne rundade jag och Kamerakvinnan av med en inspelning hemma vid strandkanten. Vi köpte med oss en packe överfriterade kycklingdetaljer från en amerikansk kedja och svängde förbi butiken för att köpa samma mängd kycklingben. En inte helt oväntad vinnare men hur jämnt blev det egentligen? Häng med i avsnittet så blir det både kyckling och Champagne.

Måltid Kött, Kyckling

Kök  Amerikanskt

Nyckelord kyckling KFC

Portioner 4 pers

Pris 100

Kökredskap
  • 1 Stekhäll eller stekpanna
  • 1 Kniv
  • 1 Skål
  • engångshandskar
Ingredienser
KYCKLINGBEN – KFC
  • 12 kycklingben
  • 2 liter vatten
  • 2 liter frityrolja
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk Coleman senapspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 tsk vitpeppar
Kamerakvinnans coleslaw
  • 200 gram vitkål el. spetskål
  • 100 gram rödkål
  • 100 gram morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2-3 dl majonnäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • nymalen svartpeppar
Video

https://youtu.be/7HpqEV-TwXE?si=eZ3HL1vX0smNmR18

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?