Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Makrill på stekhäll i Göteborg med Glenn Hysén

Please enter a valid URL

Stekt makrill med spenatsås och kokt potatis

Uppe i en skylift på 56 meters höjd vid Masthuggskyrkan i Göteborg bjuder jag på nyfångad stekt makrill serverat med spenatsås och kokt potatis. Just denna maträtt har jag sparat som ett ess i rockärmen för att kunna ta fram vid rätt tidpunkt och vad passar inte bättre än just nu när jag får finbesök till kanalen. Vid min sida i den minimala liftkorgen har jag nämligen en av landets goaste Göteborgare – Glenn Hysén. Det blir mycket snack om fotboll och Göteborg men även ett klipp från auktionen i Fiskehamnen.

Måltid Fisk

Kök svenskt, Swedish

Nyckelord spenatsås, makrill

Portioner 4 pers

Pris 200

Kökredskap

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kniv
  • Visp

Ingredienser

  • 4 stora makrillfiléer
  • salt & peppar
  • vetemjöl för panering
  • rapsolja & smör

Spenatsås

  • 1 purjolök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 påse färsk spenat
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 1-2 msk vetemjöl
  • salt & peppar

Video

https://youtu.be/88XaGX9UV7w

Dela Logg Bloggen

Logga in för att kommentera

Fler Logg Bloggar
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?