Oktoberfestmat på stekhäll
Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel.
Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanel socker.
Smaklig måltid
Måltid Huvudrätt, Kött
Kök German, Tyskland
Nyckelord oktoberfest, surkål, fläsklägg, knödel
Portioner 4 pers
Pris 200
Kökredskap
-
Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
-
Kastrull
-
Stekspade
-
Spackelspadar
-
Kniv
-
Visp
-
Decilitermått
-
Tång
-
Vin- eller ölglas
Ingredienser
Fläsklägg – Eisbein
- 1 rimmat fläsklägg
- 20 kryddpepparkorn
- 4 lagerblad
Surkål – Saurkrat
- 500 gram burk surkål
- 2 gula lökar
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk honung
- 2 dl oxfond
- 2 dl öl
- 1 dl grädde
- 1 msk grovkorning senap
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- svartpeppar
Äppelpannkakor – Apfelküchle
- 4 äpplen
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 50 gram smör
- 4 dl mjöl
- 1 dl mjölk
- 1 dl öl
- 1 krm salt
- rikligt med olja och smör att steka i
- 1 dl socker
- 2 msk kanel