Logg Blogg
Bild av Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Bild av Kapten Mat

Kapten Mat

Kapten Mat är Sveriges ledande matinspiratör och influenser inom området outdoor cooking på stekhäll. Med sin bas på sociala medier i allmänhet och på Youtube i synnerhet har Kapten Mat snabbt vuxit till en stark profil med tusentals visningar per dygn av sina populära matlagningsvideos varje vecka.
Följ min Logg Blogg!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när jag uppdaterar här!

Kapten Mat

Steak Diane med Kapten mat

🎥 Senaste avsnittet:  STEAK DIANE I Kapten Mat I Nr. 288 Kapten Mat tar oss tillbaka till 1930-talets eleganta restauranger i London och lagar den klassiska Steak Diane. Receptet lagas på stekhäll med Kapten Mats typiska utomhuslagning, och han guidar er steg för steg.   Recept på såsen till Steak Diane: • 1 gul lök – hackad • 1 schalottenlök – finhackad • ca 4 dl champinjoner – tunt skivade • 1 msk färsk/torkad timjan eller dragon – hackad • 2 msk färsk persilja – hackad • 1-2 vitlök – hackad • 2 msk Worcestershiresås • 2 dl Madeiravin el.

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten Mat på Kebnekaise

⛰️ Kapten Mat på Kebnekaise Den här gången tar Kapten Mat med sig stekhällen hela vägen upp på Sveriges högsta berg. På Kebnekaises topp lagar han mat med milsvid utsikt – en riktig dröm som blir verklighet i avsnitt nr. 286. 👉 Se filmen här: Drömmen om stekhäll på Kebnekaise

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Surströmming med Laila Bagge

Surströmming med Laila Bagge – tradition, skratt och gemenskap I ett tidigare avsnitt av Kapten Mat bjuds tv-profilen Laila Bagge in till en klassisk svensk surströmmingsskiva. Tillsammans med Kapten Mat får hon uppleva både doften och smaken av denna anrika tradition – en kväll fylld av skratt, nyfikenhet. Surströmming är för många en utmaning, men Kapten Mat visar hur rätt tillbehör förvandlar den starka smaken till en helhetsupplevelse. Med tunnbröd, potatis, gräddfil och rödlök skapas den klassiska kombinationen som många i norrlandsvärmen kallar en självklarhet på sensommaren. Kvällen blir mer än bara en måltid – det är en kulturell upplevelse

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

🍔 Gotlands Hamburgarekung

🍔 Gotlands Hamburgarekung – Kapten Mat lagar burgare vid kajkanten! Direkt från Almedalsveckan på Gotland kommer ett smakrikt och somrigt avsnitt från Kapten Mat – där han tillsammans med vänner bygger burgare med stil vid hamnen. Det är stekhäll, havsbris, grilldoft och glada skratt. Det här är utemat när den är som bäst! 🍔 Recept: Gotlandsburgare deluxe från stekhäll Ingredienser (för 4 burgare) 4 st högrevsburgare (gärna färskmalet kött, 150–180 g/st) Hamburgerbröd, gärna brioche Smör till stekning Skivad cheddarost Isbergssallad Rödlök, tunt skivad Tomatskivor Syltad gurka eller hamburgergurka Stekt ägg (valfritt men sjukt gott!) Kaptenens dressing: 1 dl majonnäs 1

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

🔥Stridens hetta över flintastek på stekhällen

🥩 Recept: Egen kryddad flintastek med Kapten Mat‑touch Inspirerat av Kapten Mats metod kommer här ett smakrikt recept för den som vill styra helt själv över smaken: Ingredienser (för ca 4 port) 1 kg flintastek (skivad i skivor, ca 2 cm tjocka) 1 msk olivolja Krydd‑rub 1 msk paprikapulver (gärna rökt) 2 tsk chilipulver eller cayenne 1 tsk spiskummin 1 tsk vitlökspulver 1 tsk lökpulver 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar ½ tsk torkad oregano Valfria tillbehör Gräddfil eller crème fraîche Färsk persilja eller koriander Grillat bröd eller grönsallad 🔧 Tillagning Förbered krydd-ruben: Blanda samtliga torra kryddor i en skål.

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten Mat på somrig stekhällsmat

I det senaste avsnittet bjuder Kapten Mat på somrig stekhällsmat när Goilarn (en skön figur med rötter i både Norge och Sverige) gör honom sällskap inför en avfärd mot Sweden Rock. På menyn? En klassisk och galet god Pita Gyros – perfekt för strandhäng, båtliv eller festivalcamping. 🧄 Recept: Pita Gyros på stekhäll Ingredienser (4 portioner) Kött & marinad: 600 g fläskkarré eller lamm, tunt skivat 2 msk olivolja 1 tsk paprikapulver 1 tsk torkad oregano ½ tsk spiskummin 1 pressad vitlöksklyfta Salt & peppar Tillbehör: 4 pita-bröd Strimlad isbergssallad Skivad rödlök Skivade tomater Skivad gurka Tzatziki: 2 dl grekisk

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

3,9 kg Tomahawk på stekhäll med bearnaisesås och smashed potatoes

Christian Brandin eller mer känd som Tok-Conny från Johan Falk-filmerna kom på besök och åt mig ur huset. Jag stekte på två rejäla tomahawks och slog till en bearnaisesås på ett halvt kilo smör. Allt serverat med krossad potatis och riven cheddar på toppen. Kan det bli bättre än så? Ja, om jag ändå fick äta lite mer innan det var uppätet… 😎 Kaptenens stekhäll ”El grande” köper du här: https://kaptenmat.se/produkt/kaptenen… Vinet vi dricker i filmen hittar du här: https://www.systembolaget.se/produkt/… Min rejäla kokbok för matlagning på stekhäll handlar du här: https://kaptenmat.se/produkt/kokbok-v… Den nya fyren ute på ön köpte vi hos:

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Pannbiff med lök

Kunde inte hålla mig ifrån en gammal husmansklassiker så här i början av det nya året. Älskar du också pannbiff med lök serverat med inlagd gurka och kokt potatis? God fortsättning alla stekhällslovers ❤️ Helgerna är över och äntligen dags för en riktig husmansklassiker som är en av mina absoluta favoriter. En rejäl pannbiff lagad på fläskfärs som serveras med rikliga mängder lök, kokt potatis och inlagd gurka. Njut av helgen och ta hand om er ???? PANNBIFFAR 500 gram fläskfärs 0,5 dl skorpsmulor 1 dl mjölk 1 ägg 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Dijonsenap SNABBINLAGD GURKA

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Fish Burger på stekhäll I

Skepp ohoj alla stek hällslovers ❤️ I veckans avsnitt bjuder jag på tvättäkta fiskburgare som du bara måste laga till oavsett om du har stek häll eller ej. Lättlagat, nyttigt och försvinnande gott. Stek hällar och tillbehör handlar du här: https://kaptenmat.se/shop/ Gourmet helg med Kapten Mat och Kamera kvinnan på vackra Wisingsö Hotell & Konferens bokar du här: https://boka.wisingso.se/package/pack… Klicka här för att se filmen

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

DYRT vs BILLIGT med MATKOMA

Till det nollgradiga regnet hemma vid sjökanten bjöd jag hem Matkoma-killarna Adam och Anton för att bjuda på lite god stekhällsmat. Dessutom provade vi det billigaste vs dyraste vinerna som fanns att köpa på mitt lokala Systembolag den 28 februari 2024. Genom blindtest skall vi pricka in den godaste champagnen, vita vinet och röda vinet. Lätt match kanske många tycker MEN inte för oss… Matkomas Youtubekanal: @matkoma Matkomas podd: https://poddtoppen.se/podcast/1676429… Stekhällen jag använder i filmerna köper du här: https://kaptenmat.se/produkt/kaptenen… Champagnen som vi provade hittar du här: Dom Pérignon 2013 https://www.systembolaget.se/produkt/… Philippe De Nantheuil https://www.systembolaget.se/produkt/… De vita vinerna som vi provade

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Moule Marinière l Kapten Mat I No. 205

Skepp ohoj stekhällslovers ❤️ Äntligen Alla hjärtans dag och vad passar då inte bättre än att laga till den mest romantiska maträtten av alla nämligen en Moule Marinière. Vi pratar alltså vinkokta blåmusslor med mycket vitlök och persilja. Till det serverar jag ett torrt sydafrikanskt vitt vin och kärleken kan spira på riktigt. Dessa produkter använder jag i videon ???? Komplett stekhäll inklusive tre skärbrädor, paraffinolja, överdrag, regulatorsats och fri frakt. https://kaptenmat.se/produkt/kaptenen… Gjutjärnskopp https://kaptenmat.se/produkt/liten-gj… Spackelspadar https://kaptenmat.se/produkt/spackels… Stekhällstång https://kaptenmat.se/produkt/stekhall… Stekspade ”El grande” https://kaptenmat.se/produkt/stekspade/ Stekhällsklocka https://kaptenmat.se/produkt/stekhall… Serveringssked, proffsmodell https://kaptenmat.se/produkt/serverin…   Se min film här

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Chicken Panang på stekhäll Måltid Kyckling Kök Asian, Thai Nyckelord Kyckling Förberedelser 30 minuter minuter Tillagningstid 15 minuter minuter Portioner 4 pers Pris 100 Kökredskap Stekhäll Stekspade Spackelspade Kniv Skärbräda Ingredienser Recept 2 kycklingbröstfiléer 1 röd paprika 2 msk rapsolja 5 dl kokosmjölk 1 msk panangcurrypasta 1 klyfta vitlök 1 msk fisksås 2 msk jördnötssmör 5 limeblad Till servering 1 röd chili 2 salladslökar thaibasilika limeklyftor ris Video https://youtu.be/MF3RQ7MwbRQ Inlägget Chicken Panang dök först upp på KaptenMat.

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Boeuf borguignon på stekhäll Måltid Huvudrätt Kök Franskt, French Nyckelord gryta Förberedelser 30 minuter minuter Portioner 6 pers Pris 400 Kökredskap Stekhäll Kniv Skärbräda Stekspade Spackelspadar Ingredienser 1 kg entrecote 250 gram rimmat el. rökt sidfläsk 3 gul lök 3 schalottenlök 4 vitlöksklyftor 4 morötter 200 gram champinjoner 100 gram syltlök 3 msk tomatpure 1 liter oxfond 1 flaska rött vin 4 lagerblad 1 tsk torkad timjan salt & svartpeppar rapsolja smör Video https://youtu.be/Xr_ZCkGRftU

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Makrill på stekhäll i Göteborg med Glenn Hysén

Stekt makrill med spenatsås och kokt potatis Uppe i en skylift på 56 meters höjd vid Masthuggskyrkan i Göteborg bjuder jag på nyfångad stekt makrill serverat med spenatsås och kokt potatis. Just denna maträtt har jag sparat som ett ess i rockärmen för att kunna ta fram vid rätt tidpunkt och vad passar inte bättre än just nu när jag får finbesök till kanalen. Vid min sida i den minimala liftkorgen har jag nämligen en av landets goaste Göteborgare – Glenn Hysén. Det blir mycket snack om fotboll och Göteborg men även ett klipp från auktionen i Fiskehamnen. Måltid Fisk

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Friterade kycklingben på stekhäll Efter en fantastisk helg med bl. a sabrering av en 15-liters Champagne rundade jag och Kamerakvinnan av med en inspelning hemma vid strandkanten. Vi köpte med oss en packe överfriterade kycklingdetaljer från en amerikansk kedja och svängde förbi butiken för att köpa samma mängd kycklingben. En inte helt oväntad vinnare men hur jämnt blev det egentligen? Häng med i avsnittet så blir det både kyckling och Champagne. Måltid Kött, Kyckling Kök  Amerikanskt Nyckelord kyckling KFC Portioner 4 pers Pris 100 Kökredskap 1 Stekhäll eller stekpanna 1 Kniv 1 Skål engångshandskar Ingredienser KYCKLINGBEN – KFC 12 kycklingben

Läs mer och kommentera »
Kapten Mat

Kapten mat nytt recept

Oktoberfestmat på stekhäll Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel. Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanel socker. Smaklig måltid Måltid Huvudrätt, Kött Kök German, Tyskland Nyckelord oktoberfest, surkål, fläsklägg, knödel Portioner 4 pers Pris 200 Kökredskap Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/ Kastrull Stekspade Spackelspadar Kniv Visp Decilitermått Tång Vin- eller ölglas Ingredienser Fläsklägg – Eisbein 1 rimmat fläsklägg 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Surkål – Saurkrat 500 gram burk surkål 2 gula lökar 2 msk vetemjöl 2 msk honung 2 dl oxfond 2 dl öl 1 dl grädde 1 msk grovkorning senap 1 tsk paprikapulver salt

Läs mer och kommentera »
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?