Utö Bageri (som 1989 blev Dannekrogen) öppnades för 48 år sedan av Dan Anders Törner. Det var Dan som kom på receptet till den ännu idag eftertraktade Utölimpan. Utölimpan lanserades i början som ”seglarlimpan” på grund av ingredienser som höll brödet färskt längre. Det var i Dannekrogens bageri som Dan knådade ihop sin första Utölimpa som satte Utös hantverk på Sverige kartan. Idag är det ett välkänt och populärt bröd som säljs runt om i landet och förstås även på Utö.
Anton Bryson-Swartz tog över som krögare 2012 och då bytte man namn till Nya Dannekrogen. Han har en gedigen utbildning och restaurangerfarenhet från flera olika länder och kök – allt från London pubar till michelinstjärniga krogar. Tillsammans med sin personal vill Anton värna om den trivsamma och familjära stämningen på Utö genom att erbjuda på god mat och dryck i en avslappnad miljö.
Väl mött // Nya Dannekrogen