Sjökrogar/restauranger

Nya Dannekrogen

Följ oss!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när vi uppdaterar här!

Sjökrogar/restauranger

Nya Dannekrogen

Utö Bageri (som 1989 blev Dannekrogen) öppnades för 48 år sedan av Dan Anders Törner. Det var Dan som kom på receptet till den ännu idag eftertraktade Utölimpan. Utölimpan lanserades i början som ”seglarlimpan” på grund av ingredienser som höll brödet färskt längre. Det var i Dannekrogens bageri som Dan knådade ihop sin första Utölimpa som satte Utös hantverk på Sverige kartan. Idag är det ett välkänt och populärt bröd som säljs runt om i landet och förstås även på Utö.

Anton Bryson-Swartz tog över som krögare 2012 och då bytte man namn till Nya Dannekrogen. Han har en gedigen utbildning och restaurangerfarenhet från flera olika länder och kök – allt från London pubar till michelinstjärniga krogar. Tillsammans med sin personal vill Anton värna om den trivsamma och familjära stämningen på Utö genom att erbjuda på god mat och dryck i en avslappnad miljö.

Väl mött // Nya Dannekrogen

Aktuellt

i april 2024

Besök vår hemsida nedan för mer information.
Följ oss!

Bli medlem gratis för att få mail notiser när vi uppdaterar här!

Kontaktuppgifter

KONTAKTA OSS

Utö Restaurang och Konf AB

Bygatan 1 Gruvbryggan

Postbox 27

130 56 Utö

E-post

info@nyadannekrogen.se

Dela detta

Meny

För att se restaurangens meny, besök deras hemsida via knappen ovan.
Du måste vara medlem för att lämna en recension

Hej! Vi finns här om du vill fråga oss något!

Då behöver vi bara din mailadress:
KLICKA PÅ IKONEN
SCROLLA NER OCH VÄLJ
Lägg till på hemskärmen
Klicka på menyn uppe till höger
OCH VÄLJ
Lägg till på startskärmen
Spara Mitt Sjöliv som en app på hemskärmen! Vad har du?

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?