Michael är född och uppvuxen i Örebro. Hans intresse för mat har funnits sen barnsben. Han växte upp på en gård, i en miljö där man tog till vara på det som fanns i naturen. Hans mamma jobbade som kock och han var oftast ute i skogen med sin farfar och jagade.
”Ett av mina starkaste minnen från när jag var ung, var när min farfar slaktade grisen på gården och min mamma samlade upp blodet och tillagade olika maträtter av det.”
Därför var det helt naturligt för honom att söka sig in på hotell och restaurangprogrammet på gymnasiet med målet att bli en kock. Efter gymnasiet har han hunnit med att jobba på bland annat Stora hotellet och Slottskrogen i Örebro samt Loka brunn i Grythyttan. Efter ett par år var det dags att testa sina vingar i Stockholm.
I Stockholm hamnade Michael många år som kock på Vår Gård. Under den tiden blev Michael antagen som medlem i Stockholms kulinariska team och var med i många internationella tävlingar. Fram till idag har han både hunnit jobba på Grand Hotell, Kött & fiskbaren i Melkers Koncern, Säby säteri, Siggesta Gård, Artipelag och många fler ställen.
Med all den erfarenhet och kunskap han fick med längs vägen var det dags att starta en egen krog. Visionen med restaurang MyChef är att det ska vara ett ställe för alla som tycker om att umgås, ha trevligt och äta god mat baserad på säsongsbaserade och närproducerade råvaror.