Sätt ett stort kryss i almanackan den 20:e augusti och förbered dig på en upplevelse i världsklass vid Karlbergskanalen, Långholmskanalen eller vid Stadshuset i centrala Stockholm.

Då kan du uppleva en armada av deltagarna i STHLM Classic Poker Run och möjlighet att se Sveriges vackraste klassiska sportbåtar vid ett och samma tillfälle.

Grundkonceptet är enkelt:
– 260 spelkort
– Fem Card Stop
– Vackra vyer över Mälaren
– Över trettio av Sveriges vackraste klassiska sportbåtar

Att intresset är stort för klassiska snabbgående runabouts går inte att tvivla på. (Foto: Sjöexpress)

Där har du receptet för STHLM Classic Poker Run. Den årliga uppvisningen av Sveriges vackraste samling av klassiska sportbåtar.

Snabbhet, skönhet och kultur

Konceptet Poker Run är idag spritt över hela världen. Men att göra det med klassiska runabouts är en upplevelse som inte bara innehåller fart och hästkrafts-stinna motorer, utan också en stor bit kultur, en ännu större bit entusiasm men framför allt en enorm bit åkglädje.

Efter uppstart och loss kastning klockan 10:00 är det full fart mot första Card Stop som gäller. (Foto: Sjöexpress)

Att träffas och åka tillsammans med likasinnade och med liknande båtar, är verkligen något alldeles extra. Att tillsammans med över 30 klassiska båtar åka i klunga genom Mälarens vackra omgivningar är både en fröjd för ögat och för själen.

Essbåten tillverkades mellan 1929 och 1959. Här är det vackra Wira III från 1933 som visar hur en sådan ser ut. (Foto: Sjöexpress)